Феновете на „Агент Картър“ на Marvel може да ги очаква приятна изненада или ужасно разочарование. Въпреки че все още не е потвърдено дали сериалът ще бъде подновен или отменен, последните слухове твърдят, че ABC ще пуснат официално изявление следващата седмица.

Според Поща за рисков капитал , има голяма вероятност „Агент Картър“ да бъде подновен за сезон 2. Въпреки че сериалът не успя да оправдае очакванията на мрежата, по отношение на рейтингите, се казваше, че изпълнителните продуценти са готови да му дадат още един шанс.

Като Килтандкили по-рано беше съобщено, че се говори, че сезон 2 на „Агент Картър“ ще бъде отменен заради потискащите му рейтинги. От планирана поредица от 13 епизода, шоуто беше съкратено до осем. Въпреки че както премиерният, така и финалният епизод на шоуто събраха над 4 милиона гледания, шоуто все още е под одобрение в сравнение с другите програми.

Президентът на ABC Пол Лий обаче остана оптимист за бъдещето на шоуто. Също така е интересно да се отбележи, че Хейли Атуел (Пеги Картър) ще се появи в „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“. Тази новина просто може да насърчи продуцентите на ABC да подновят сериала за втори сезон.

Изпълнителният продуцент на 'Агент Картър' Тара Бътърс все още не е пуснал изявление относно възможното подновяване или отмяна на шоуто. Бътърс обаче разкри, че участниците в шоуто вече са имали предвид сюжети, ако сериалът бъде подновен.

Говорейки на Cinemablend , Бътърс разкри, че очаква с нетърпение да разшири настоящия формат от 8 епизода до 13 епизода. Тя каза също, че въпреки че феновете са виждали остаряла версия на Пеги Картър в „Капитан Америка: Зимният войник“, сериалът скоро няма да се насочи към различни десетилетия. Тя каза, че част от чара на 'агент Картър' е, че действието се развива в следвоенната епоха.

Говореше се, че мрежата ще обяви дали сезон 2 на „Агент Картър“ ще бъде отменен или подновен преди пролетната ваканция.