След смъртта на актьора Мун Джи Юн се появиха спекулации, че той има подобни симптоми на коронавирусна инфекция. Той почина, след като беше хоспитализиран за диагнозата остра септицемия, известна още като отравяне на кръвта.

Острата септицемия възниква, когато бактериална инфекция е в белите дробове или кожата, която навлиза в кръвния поток. Първоначално симптомите на актьора започнаха с възпалено гърло, което в крайна сметка предизвика треска. След това се влоши и той беше приет в болницата. Поради симптомите, подобни на коронавируса (COVID-19), много хора спекулираха, че актьорът е имал вирусна инфекция и е починал от нея.

От агенцията му обаче изясниха спекулациите и заявиха, че коронавирусът не е причина за преждевременната му смърт. Мун Джи Юн е дал отрицателен резултат от вируса, поради което е приет в болницата и не е изолиран.

Той беше откаран набързо в спешното отделение, след като получи бактериална инфекция от болното гърло. Симптомите му се влошиха и станаха тежки в спешното отделение. При преглед на състоянието му лекарите установили, че органите му показват признаци на аномалия. След това той беше преместен в интензивното отделение. Треската му, изглежда, сериозно увреди органите му.

Два дни преди хоспитализацията актьорът имаше симптоми на възпалено гърло. Той се бореше да се бори сам с болестта, но майка му го откара по спешност в болницата, когато го намери в дома му в тежко състояние. Мун Джи Юн винаги е бил здрав мъж.

Мун Джи Юн беше много развълнуван да стартира най-новия си проект, който беше рекламен само няколко дни преди да почине. Актьорът винаги е бил повече от всякога решен да продължи и да продължи да расте като актьор, но за съжаление изпадна в болест.

Актьорът току-що беше завършил рекламата си за престижна марка и те не могат да разкрият името на компанията, тъй като рекламата все още не е пусната. Снимките на споменатата реклама бяха на остров Джеджу и актьорът беше щастлив, докато пътуваше до там. Той с радост каза на спътника си, че иска да отслабне и да работи повече. Освен комерсиалния проект, нямаше потвърдени драми или филми за актьора.

В продължение на близо две десетилетия Мун Джи Юн е талантлив актьор в индустрията. Дебютната му роля беше в драмата „Романс“ от 2002 г. и продължи да блести и да участва в много по-известни сериали като „Iljimae“, „Cheese In The Trap“, „Фея за вдигане на тежести Ким Бок Джу“ и други.

Нека Мун Джи Юн почива в мир.