„Бизнес предложение“ на SBS и „Tomorrow“ на MBC са две от известните сериали, базирани на webtoon, популярни в различни онлайн платформи за стрийминг. Ето защо.

Базираните на Webtoon и уеб романи KDrama доминират OTT

Според K-media доклад публикуван на 10 април, множество драми, базирани на уеб филми и уеб романи, доминират в множество онлайн стрийминг платформи. Сериите, които произлизат от тях, въвеждат уникална сюжетна линия и променят пейзажа на съществуващите K-драми, които имат подобни романтични и семейни истории.

(Снимка: SBS)
Ким Седжонг, Ан Хьо Сооп

Фентъзи жанровете, които включват герои, живеещи в подземния свят и пътуване във времето, стават все по-често срещани за потребителите. Анимацията и новите естетически ефекти, които се появяват в средата на сериала, вече не са непознати за публиката.

K-драмите, адаптирани от webtoons и уеб романи, първоначално бяха произведени на някои от известните онлайн стрийминг платформи. Сътрудничеството между корейски телевизионни компании и чуждестранни онлайн видео услуги става все по-голямо.

„Бизнес предложение“ и „Утре“ набират популярност в различни OTT

SBS'Сериалът „Бизнес предложение“, в който участват Ким Седжонг, Ан Хьо Сеоп, Ким Мин Гю и Сеол Ин А, е драма, базирана на уеб романите и уебтоуните на Kakao Page на Hae Hwa.

(Снимка: SBS Drama)
Ким Седжонг, Ан Хьо Соп, Сеол Ин А, Ким Мин Гю

В продължение на три последователни седмици той се класира на първо място в категорията, която не е на английски език в Netflix, заедно с „Двадесет и пет, двадесет и едно“ на tvN. Дори ако драматичните роли на Ан Хьо Соп и Ким Седжонг не бяха точно еднакви в уеб романа, те все пак бяха популярни поради силната си химия, на която зрителите се радваха.

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО И: „Бизнес предложение завършва с двуцифрени оценки, оглавява най-популярните класации

утре(Снимка: Netflix Korea Instagram) Утре

Друга драма, която получава последователни комплименти от зрителите, е новият сериал на MBC, „Tomorrow“, който стартира през първата седмица на април. Той произлиза от уебтуна Naver на Рама, фентъзи сериал за мрачни жътвари, които пречат на хората да сложат край на живота си.

утре(Снимка : MBC Instagram) Утре

Трансформацията на героя на Ким Хи Сун дава перфектна синхронизация с оригиналния герой в книгата. Продуцентският екип също изигра жизненоважни роли, тъй като работи усилено върху визуалните ефекти, за да дадат на зрителите изживяване.

Новата драма на SBS „Again My Life“, с участието на Лий Джун Ги, беше представена на 8 април. Освен това е базирана на уеб роман под Kakao Page. Най-голямото предимство на романите е, че те са свежи и имат неограничени жанрове и материали.

Лий Джун Ги(Снимка: Официален Instagram на SBS)
Актуализация на „Отново моя живот“: Лий Джун Ги е гениален прокурор в нови драматични кадри

Критикът на поп културата Ха Дже Гюн каза, че съдържанието, използвано в мрежата, е по-чувствено от истинските публикации на романи и е онлайн платформа, която повечето млади хора използват. Това е нова тенденция, която отваря много врати за изпробване на нови неща, когато най-накрая бъде произведена в серия.

В СЛУЧАЙ, КАТО СИ ПРОПУСКАЛИ: Снимките на Ahn Hyo Seop и Jeon Yeo Bin „Some Day or One Day“ започват този март + драма, която ще бъде пусната в Netflix

За повече K-Drama, K-Movie и новини за знаменитости, дръжте разделите си отворени в KDramastars.

KDramastars притежава тази статия.

Докладвано от Шай Колинс.