Сонг Хва и нейните местни лекари излязоха на разкошно хранене след дълга седмица работа в болницата. Те са изградили добри работни отношения и се наслаждават на компанията един на друг.

Ик-джун прекарваше време със сина си У-джу в любимия си магазин за сандвичи „яйце капка“. У-джу вероятно е пораснало момче. Ik-jun се наслаждава на малките им моменти заедно и също така прекарва по-голямата част от времето си със Song Hwa, докато ядат заедно в клиниката си. Повечето от лекарите имат натоварена седмица с всичките си графици за операции и срещи.

Сук Хьонг винаги предоставя емоционална подкрепа на всички свои пациенти. Ето защо той получава много възхищение от местния лекар Чу Мин Ха.

Jung Won се затруднява да убеди майка си в плана си да преследва да бъде свещеник. Има само до края на годината, за да се подготви и да направи необходимото, преди да влезе в семинарията. Роза (майката на Джунг Уон) се почувства тъжна, знаейки, че единственият й син скоро ще си тръгне. Тя няма да може да бъде баба и остава сама, тъй като повечето й деца са служители на църквата.

Jung Won помоли Song Hwa да поеме неговата фондация, тъй като той подкрепя хора, които нямат средства, за да бъдат лекувани с каквото и да било заболяване. Той смята да уреди всички уговорки, преди да отиде в семинарията. Фондацията получава много дарители, тъй като част от VIP пациентите са в пълна заетост. Ik-jun работи усилено за лечение и извършване на успешни операции. Сонг Хва прие предложението, но се почувства тъжна, знаейки, че Jung Won ще напусне болницата в бъдеще.

Постоянният лекар Gyeon Chul е силно влюбен в Jung Won, но той се опитва да отхвърли присъствието й, въпреки че Gyeon Chul винаги служи за подпомагане на Jung Won в неговия педиатричен отдел. Jung Won е много близък със своите малки пациенти. Той се тревожи, когато децата се наранят, когато се използват игли за интравенозни инжекции или лекарства.

Jung Wan се почувства тъжен, когато Ан ги информира, че Ik-sun (неговата приятелка) напуска Корея за международното си обучение в Англия. Стипендията е за три години, което означава, че няма да се виждат дълго време. Ik-sun не иска да се жени скоро.

Постоянният лекар До Дже Хак спасява един от пациентите си, който е искал да умре, и отрича да е получил медицинска помощ. Той не може да не мисли какво ще се случи, ако пациентът умре. Главният лекар Чеон също не иска да прави нищо. Дже Хак потърси съвет от Юнг Уан и той му каза да настоява за всичките си усилия, за да спаси пациента. Дже Хак коленичи и помоли пациента да вземе лекарствата си, за да оцелее. Той се самосъжали, но останалите лекари аплодираха усилията му.

Тази седмица групата изсвири песен, която говори за любов и надежда. Този път Jung Won изпява част от песента и Ik-jun се почувства щастлив да види как приятелят му отваря мислите си за Gyeon Chul.

Майката на Сук Хьонг иска да преследва плановете си да се разведе с председателя Янг. Докато адвокатът се отправя към съда, председателят Янг е приет в болницата заради разкъсан аортен нерв. Сук Хюнг се присъедини към Jung Wan, докато работеха по операцията. Той е в кома и има малка вероятност да живее. Майката на Сук Хьонг реши да не продължава с развода.