(Снимка: instagram)
Актьорът от „Всичко е добре да не си наред“ О Джунг Се говори за ролята си на Мун Санг-Те

„Добре е да не е добре“ е една от най-успешните K-драми за 2020 г. Феновете дори спекулират, че може да спечелят всички награди за тази година. Не бихте ли се съгласили?

Упоритата работа на главните актьори и поддържащия актьорски състав в крайна сметка се изплатиха, тъй като феновете по целия свят са увлечени от драмата. Тъй като шоуто наближава края си, феновете все още искат да имат още.Много драматични сериали, които представят проблеми с психичното здраве, но „Добре е да не е добре“ е един от малкото, които успяха да осведомят и да предадат своята история на зрителите по целия свят успешно.

В днешно време мнозина вече са наясно с аутизма, но все пак някои хора дискриминират хората с аутизъм. Широката общественост все още не е приела напълно, че аутизмът не е заболяване; по-скоро разстройството от аутистичния спектър е състояние, което засяга социалните умения и поведение на детето.О Джунг Се, който играе ролята на Мун Санг Тае в драмата, е по-големият брат на Мун Ганг Тае (Ким Су Хьон) и възрастен, роден с разстройство от аутистичния спектър или ASD. Актьорът направи фантастично изображение на аутизма, което извежда на бял свят предизвикателствата, свързани с това състояние.

По време на пресконференцията на шоуто с Netflix миналия месец, О Джунг Се отговори как неговият герой е повлиял на възприемането на ролята от актьорския състав. Той също така каза пред пресата, че е бил много предпазлив и е изучавал много за представянето на Санг Тае. Той се опита усилено да се представя за героя, но все още смята, че трябва да работи повече върху това.

(Снимка: instagram)
Актьорът от „Всичко е добре да не си наред“ О Джунг Се говори за ролята си на Мун Санг-Те

Когато го попитаха в началото, той каза, че изобразява герой, страдащ от аутизъм; сега той казва, че е злоупотребил с термина, защото, когато започна да представлява Санг Тае, осъзна, че аутизмът не е болест. Вместо това, това е нещо, с което някои хора се раждат.

Въпреки че е изучавал интензивно героя, той все още трябва да знае повече за Sang Tae. Но за него най-критичният аспект, върху който трябва да работи, докато играе ролята на Санг Тае, е невинността, чистотата и добросърдечния характер на героя. Въпреки че има специфични черти и поведение, О Джунг Се има предвид, че Санг Тае излъчва чар и невинност.

Много хора могат да се съгласят с казаното от Oh Jung Se. Освен това героят е помогнал на актьора да разбере, че аутизмът не е болест, така че всеки не трябва да бяга от тях. С това продуцентите се надяват, че хората ще имат същата реализация като Oh Jung Se. Хората трябва да се научат как да приемат, че има хора, родени с умствени увреждания, и няма да навреди, ако ги приемем и проявим нашето търпение и разбиране към тях.

Междувременно някои известни хора са защитници на психичните заболявания, тъй като това е пренебрегнато от мнозина. Много хора все още смятат хората с психични заболявания за луди. Чрез тази драма те може да успеят да осъзнаят, че хората с умствени увреждания се нуждаят повече от утеха, отколкото от преценка.

Гледайте последните два епизода на „Всичко е добре да не е добре“ на 8 и 9 август в 21:30 KST.