Дата на пускане на Assassin's Creed Unity: Assassin's Creed Unity е потвърдено като заглавие от текущо поколение и само за компютър и е насрочено за пускане тази есен, обяви Ubisoft по време на финансовите си данни този следобед.

Ако погледнете финансовия слайд, публикуван по-долу, ще забележите, че играта се разработва в 10 студия на Ubisoft: Монреал, Торонто, Сингапур, Квебек, Анси, Шанхай, Ченгду, Киев, Монпелие и Букурещ.

Само преди няколко месеца президентът на Ubisoft в Северна Америка Лоран Деток каза за IGN, че Ubisoft ще наруши годишния график на Assassin's Creed, като отложи игра, „ако не е достатъчно добра“.„Ако смятаме, че сме завършили със 70 процента игра на Assassin's Creed, няма да я изпратим“, каза Detoc пред IGN. „Това уврежда марката. Няма да ви давам имената на продуктите, защото ги познавате толкова добре, колкото и аз, но ако започнете да правите игри на 70 процента, дори и с голяма марка, в крайна сметка хората ще променят мнението си за това марка. Те няма да го искат повече. Това е, което спестява повторението. Има около 30 милиона души, които са играли Grand Theft Auto. Миналата година, за да изберем кръгла цифра, имахме около 10 милиона души, които играха Assassin's Creed. Когато излезем с Assassin's Creed следващата година, има още 10 милиона чисто нови хора, които може да се интересуват от новата обстановка, заради новата история или новите морски битки и пиратите. Това е вариация на геймплея дори от миналата година.

„Вие носите нещо свежо, но трябва да донесете и качество“, продължи той. „Има много хора, които могат да играят вашата игра. Имаме фенове, които се връщат към франчайза и сме им много благодарни, защото смятаме, че им даваме добра игра за игра и те ни връщат, когато я купят. Но има много повече хора, на които можем да продаваме игри.

„Харесва ми да мисля, че не отлагаме всичко“, каза Деток. „Това е причината за забавянето, която наистина е важна. Много по-лесно е да се предвиди излизането на Assassin's Creed, защото разбираме какво е необходимо. Със сигурност е много по-лесно да се предвиди франчайз, който има повече повторяемост, отколкото нов IP.

Assassin's Creed Unity е само една игра от поредицата, която ще се появи тази есен, според това, което главният изпълнителен директор на Ubisoft Ив Гиймо каза пред инвеститорите днес.

Според слуховете работно заглавие в момента е Assassin's Creed Comet според по-ранни доклади и се работи за стартиране заедно с Unity за последно поколение. Твърди се, че ще постави играчите в ботушите на тамплиер на име Шей.

Ubisoft все още не е потвърдил името на заглавието, но Guillemot каза, че ще пусне тази есен на PS3 и Xbox 360.

Междувременно, ако все още не сте гледали трейлъра, вижте видеото по-долу!