Ден след 40-ия му рожден ден беше разкрито, че актьорът Джо Ин Сунг е направил щедро дарение за младия човек в страната на Танзания.

28 юли, когато звездата от „Всичко е добре, това е любов“ отпразнува своя 40-ти рожден ден. В същия ден новият филм на Джо Ин Сунг „Бягство от Могадишу“ имаше своята премиера в кината и моментално се превърна в хит.

Фондация MIRAL Welfare разкрива сърдечния жест на Джо Ин Сунг към общността на Танзания

Като една от елитните знаменитости в K-драмата, Джо Ин Сонг е известен не само с това, че е уважаван и всеобхватен актьор, но най-вече с това, че има голямо сърце да помага на тези, които се нуждаят.

Джо Ин Сунг(Снимка: Официален Instagram на IOK Company)

Според неправителствена организация MIRAL Welfare Foundation, актьорът Джо Ин Сунг щедро е дарил 500 милиона вона (почти 440 милиона долара), за да помогне на хората в Танзания. Фондацията също така заяви, че парите, дадени от корейската звезда, са използвани за изграждането на Singida New Vision School, разположено в централната част на Танзания.

(Снимка: IOK Company Naver Account)

Твърди се, че Сингида е един от най-бедните региони в Танзания. И много деца нямат възможност да посещават училище. Въпреки че тайният проект на Джо Ин Сунг се случи през 2018 г., фондацията и хората в Танзания искаха да покажат своята благодарност към актьора от A-List.

Може да харесате също и: Актуализация на актьорския състав на „Всичко е добре, това е любов“ 2021: Джо Ин Сун се завръща с нов филм + Лий Куанг Су показва подкрепа на EXO D.O за първия си самостоятелен мини албум

Джо Ин Сунг изгради силна фондация за млади хора в Танзания

В новопостроеното училище вече се обучават 351 ученици. Джо Ин Сунг също посети училището през 2019 г. Той дори прекара време с учениците и засади Terminalia в детските площадки.

Джо Ин Сунг(Снимка: Официален Instagram на IOK Company)

По време на престоя си в съоръжението Джо Ин Сунг каза, че растението Terminalia е дърво, което расте, за да осигури сянка. Той пожела дървото, което засади, да стане прохладно и удобно място за всички ученици на Singida New Vision School в Танзания.

Защо благосъстоянието на MIRAL разкри голямото дарение на Джо Ин Сунг?

Междувременно, MIRAL Welfare Foundation обясни защо са решили най-накрая да разкрият милия жест на Джо Ин Сун. Според един от техните представители, „Бихме искали да изразим най-дълбоката си благодарност на актьора Джо Ин Сонг за изграждането на училището, тъй като той помогна на децата на Танзания да установят собствените си мечти.“

(Снимка: IOK Company Naver Account)

Служителят добави още, че тези млади и възрастни хора, които вече са работили, са се върнали в училище и продължават образованието си. Те бяха много благодарни на актьора Джо Ин Сон.

В случай, че сте го пропуснали: Актьорът от „Бягство от Могадишу“ Джо Ин Сунг комично разкрива защо не е в социалните медии

Какво можете да кажете за щедрото дарение на Джо Ин Сунг за младите хора в Танзания? Споделете вашите мисли с нас в коментарите!

За повече K-Drama, K-Movie и новини и актуализации за знаменитости, дръжте разделите си отворени тук в Kiltandkeeley.

Kiltandkeeley притежава тази статия.

Написано от Шай Колинс.