Ключът към епизод 11 от ' Легендата за синьото море ' слуша. Joon-jae може да чува гласа на русалката на Cheong, въпреки че не осъзнава, че той може, което води до много прозрения от негова страна. Той започва наистина да слуша какво говори тя и е внимателен към това, което прави, за да бъде наистина до нея. Може да е прекомерно, но позволява Лий Мин-хо да бъде нелепо очарователен.

Слушането се отнася и за Ма Дае-йонг, убиецът, който също има връзка с миналото. Той е чувствителен към мечтите си за миналото си въплъщение и хората в тях, които изглеждат забележително като Джун-джае и Чеонг. Там, където свършва комуникацията, е между Джун-джае и брат му Джи-хьон. Говорят и не стигат до никъде. Има толкова много неща, които трябва да уредят, толкова много конфликти и разрешаване, но драмата изглежда прекалено загрижена за романтичните аспекти на сюжета. Докато гледате Лий Мин-хо светло над Джон Джи Хьон е възхитително, по-малко от него би направило място за по-належащи проблеми като влошаващото се здраве на Чеонг, отравянето на осиновителя от майката на Джи-хьон и опасностите, които представлява Dae-yeong.Това, което е особено силно в този епизод, е, че видяхме как Джун-джае активно променя себе си, правейки всичко от себе си не само, за да помогне на Чонг, но и на младия приятел на Чеонг Ю-на. Той бавно започва да изправя кривите си пътища. Той дава от себе си за подобряване на живота на другите. Макар че тези хора са жената, която той обича, и неин приятел, но това е начало. Той се преструва на семейство за Yoo-na, създавайки връзки, които не е познавал от дълго време. Това определено ще му даде вкус към повече от топлината, която семейството дава.

Черна луна беше спомената само в началото на епизода и това показваше нещо зловещо. Странното беше, че зловещото чувство не продължи през цялото време и се завърна едва в края. Това се прояви в ареста на Joon-jae, което определено ще замърси романтичните творби и може би ще предизвика повече здравословни проблеми за Cheong.

Друго странно нещо в епизода беше, че имаше ретроспекции от дните на Чосон, но реално действие не се случва. Сюжетната линия на Joseon е бърза и силна и нейното отсъствие се усещаше остро. Освен това, с нетърпение очаквам да вляза в същността на конфликта в драмата. Искам да видя какво планира Дае-йонг да направи с виденията си и как Джун-джае ще се измъкне от белезниците му. Искам да видя как сърцето на русалката се справя с течение на времето и дали бащата на Joon-jae ще оцелее след бавното отравяне. Нека те се разкрият утре!

Източник: HanCinema