Сега, след като стана крал Дженгджонг, роялистът, известен преди като принц Йо, незабавно се опитва да премахне всички потенциални заплахи за управлението му. Което, честно казано, звучи доста разумно. Помислете, че последните двама крале са станали жертва на опити за убийство до голяма степен защото не са обръщали специално внимание на непосредствените вътрешни заплахи. Разбира се, че заплахата беше самият принц Йо, но дори и така, той очевидно не е много популярен човек в момента.

„Алено сърце: Рио“ се чувства малко клеветнически по този начин към първите трима крале на Goryeo. Първите двама излязоха като некомпетентни, а сега третият е явно зъл. Но въпреки това и тримата по някакъв начин успяха да запазят лоялността на военните. Е, освен третия, защото Су-кьонг никога не е била фенка на принц Йо. Но въпреки че той е единственият генерал, когото сме виждали, Су-Кьонг очевидно е в малцинствена позиция, когато става дума за новия шеф.

Въпреки че истинската уместност на Soo-kyeong в сюжета е чрез Soon-deok, чиято романтика с принц Eun най-накрая се сбъдва. Трябва да се отбележи, че към този момент Soon-deok и Prince Eun са женени някъде между две и четири години (не е ясно, защото процесията на времето е толкова неясна), така че те не са имали подобен разговор до днес е, добре, доста глупаво. Техните сцени обаче успяват поне да бъдат сладки.

Все едно, толкова много „Алено сърце: Рио“ е толкова неизбежно глупав, че е трудно да се вземе много сериозно всичко, което се случва в историята. Което е жалко, защото Су най-накрая получи съществена роля в кралските интриги, вземайки активно участие в събирането на информация, планирането и да се надяваме, реалното изпълнение на каквато и да е крайната цел. Дори ако Су не е непременно компетентна или логична в тези действия, фактът, че тя се опитва, е дълъг път.

Вероятно обаче няма да е достатъчно. Един от основните екзистенциални проблеми с „Алено сърце: Рио“ е, че самото Goryeo като концепция не е особено добре дефинирано. Трудно е да се инвестира в кралските интриги, когато всеки, който някога се доближи до трона, е или умерено глупав, или явно зъл. Още по-назад по време на целия ритуал на дъжда имаше прилично обсъждане на ролята, която монархът трябва да играе за своите поданици. Но сега? Просто изглежда няма значение.

Източник: HanCinema