Един от факторите, който наистина подчертава чистата злоба на ' Саимданг: Дневникът на Светлината “ е, че от време на време има онази наистина добра емоционална сцена, която те кара да пожелаеш цялата драма да е такава. Тук тази сцена е спокойното, тъжно и трогателно писмо на Саимданг до съпруга й, в което го моли да поеме отговорност за децата, докато тя тръгва да се справя с важна задача. Прочита се като нещо, което истинската Саимданг може да е написала, като част от много зряла възрастна връзка със съпруга си.

След това се връщаме в реалността и трябва да помним, че това е ' Саимданг: Дневникът на Светлината ', драма, в която от време на време Лий Гюм изскача от нищото с цветя за изгубената си любов на дама. Чистата глупост на тази трагична любовна история наистина ме докосва. Съжалявам за жената на Лий Гюм. Не мисля, че някога сме я виждали извън тази сватбена сцена, но все пак. Представете си как трябва да се чувства мъжът ви, дори и в уреден брак, да преследва така хваната жена.

Самата нелепост на гигантския заговор не помага. Би било хубаво, ако директор Юн Санг-хо може просто да избере тон и да се придържа към него повече от пет минути наведнъж. Поне вече не получавам камшичен удар, най-вече защото съм толкова свикнал с тези нелепи преходи, че никога не се ангажирам прекалено емоционално с нито една сцена. Просто се надявам, макар и отчаяно, за някаква последователност.

' Саимданг: Дневникът на Светлината ' също се справя с впечатляващата задача да ме накара да съжалявам, че се чудя какво се е случило с устройството за рамкиране. Вижте, когато Кралската гвардия рови произволно в вещите на хората в Чосон, това е правдоподобно. Преминаването през същия троп в съвременния ден с Jeong-hak няма смисъл, защото той е професор. Наемът не ви дава властта да претърсвате домовете на подчинените.

Но тогава е главоболие да се опитваш да намериш смисъл от академичната история. Знаеш ли какво винаги съм се чудил? Как все пак музеите и галериите удостоверяват автентичността на своите произведения на изкуството? Очевидно трябва да има някакъв процес, за да се гарантира дали гледаме фалшификати или не. Това би било интересно. Но е малка изненада, че ' Саимданг: Дневникът на Светлината “ вместо това решава да превърне и този сюжет в още един сложен заговор.

Източник: HanCinema