Лий До Хьон завладя сърцата на публиката с неоспоримия си чар и типичния вид на съседско момче с пробивната си роля в „18 Again“ и „Hotel de Luna“.

Оттогава той се появява в безброй одобрения и води драми наляво и надясно, заедно с мощни актьори и актриси.

Не може да се отрече, че звездата от „Младостта на май“ ще бъде следващият най-търсен актьор и изгряващ водещ мъж, който да гледате.Докато той празнува още едно важно събитие в живота си и навършва 26 години на 11 април, ето четири неизвестни факта за Лий До Хьон.

Спортен фанатик

Сред неговата деликатна и мека личност, звездата от „Sweet Home“ е запален фен на спорта.

В интервюто си за W Korea през 2020 г. той разкри, че е израснал в атлетична среда, тъй като баща му е бил бивш бейзболен играч.

Лий До Хьон(Снимка: JTBC)

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Съобщава се, че звездата от „Младостта на май“ Лий До Хьон обмисля предстоящата драма „Меланхолия“

Той спомена, че той и баща му ще отделят много време на всякакви спортове. Това го накара да заобича баскетбола и навремето беше пойнтгард в отбора си.

По ирония на съдбата баща му беше против и обясни, че тъй като е спортист и „има опит в спорта, той знае колко е трудно“.

'Слънчогледов' ефект

Тогава той насочи вниманието и времето си към актьорството и казва, че дори е мечтал да стане знаменитост.

Лий До Хьон(Снимка: Instagram на Lee Do Hyun)

По време на интервюто с изданието Лий До Хьон разкри какво го е накарало да реши да се занимава с актьорство вместо със спорт.

По това време той спомена, че екшън-драмата от 2006 г. „Слънчоглед“ с участието на Ким Рей Уон е предизвикала интереса му.

За 26-годишния актьор това беше един от неговите „незабравими филми“ и казва, че след като е гледал филма, „в крайна сметка естествено е привлечен от актьорството“.

Раздели се с приятелката си за „Hotel de Luna“

2020 наистина беше годината за Лий До Хьон въпреки глобалната пандемия, донесена от COVID-19.

(Снимка: Mydramalist.com)

Това беше, когато той участва в най-забележителните си драми до момента, включително „18 Again“, където играе Хонг Дае Йънг, постапокалиптичния филм на Netflix „Sweet Home“ и неговата скорошна мелодрамна поредица „Youth of May“, заедно с Go Мин Си и Геум Сае Рок.

С неговите забележителни роли е безопасно да се каже, че Лий До Хьон беше наистина страстен за занаята си.

Интересното е, че той имаше изненадващ метод на актьорско майсторство и каза, че „остава в образа дори извън камерата“.

По време на интервюто си с Esquire Корея , той сподели, че една от „най-ценените му роли“ е драмата „Hotel Del Luna“ от 2019 г. заедно с IU, където играе ролята на Go Chung Myung.

По това време той трябваше да се раздели с тогавашната си приятелка, за да въплъти характера си.Лий До Хьон, който тогава беше на около 21 и 22 години, призна, че по това време е давал приоритет на работата си, отколкото на връзката си.

'Наистина не знам защо го направих' каза той и добави, „Разбира се, приятелката ми не разбра. Както и да е, след като преживях подобни неща, мисля, че пораснах много.

Прослушван за ролята на Сонг Канг в „Sweet Home“

Лий До Хьон получи международно признание, след като официално се присъедини към актьорския състав на хитовия сериал на Netflix.

(Снимка: mydramalist.com)

Въпреки това, малко знаехме, че първоначално той се явява на прослушване за Cha Hyun-su, което беше ролята на Song Kang.

Според доклад, той разкри, че иска да „изиграе двоен герой“, но е избран от режисьора Лий Ънг Бок да играе ролята на рационалния и неемоционален Юн Хюк.

Честит рожден ден, нашата любима светулка, Lee Do Hyun!

В СЛУЧАЙ, КАТО ПРОПУСНАХТЕ: Предстоящата драма „Младостта на май“ разкрива първите кадри с участието на Лий До Хьон като Хван Хи Тае

KDramastars притежава тази статия.

Написано от Гека Уилс