„Добре е да не си добре“ се занимава с психични проблеми, тези, които страдат от това и как се справят с боите си. С участието на Ким Су Хьон (Мун Канг Тае), той е здравен работник в психиатрично отделение. По-големият му брат Санг Тае (Oh Jung Se) е талантлив илюстратор и има разстройство от аутистичния спектър.

По-късно Канг Тае пресича пътя с Го Мун Йънг (Со Йе Джи), известен автор на детски книги и има антиличностно разстройство. Заедно те си помагат взаимно да се излекуват от емоционалните си рани, без дори да подозират.

Междувременно Нам Джу Ри (Парк Гю Йънг), също здравен работник в същата болница с Канг Тае, често се включва в картината. Тя е влюбена в Канг Тае от много дълго време, но никога не е имала смелостта да му каже. Тя също е стара съученичка от начален етап на Мун Йънг и двамата изглежда имат скрито, неприятно минало, което ще бъде разкрито в следващите епизоди на драмата.

Доброто и невинно лице на Нам Джу Ри е само нейната фасада(Снимка: tvN)

Всъщност в 5-ия епизод двете жени имаха физическа битка, която щеше да доведе до огромна сбиване, ако не заради Канг Тае.

В един скорошен епизод тя гласува за уволнение на Мун Йънг от болницата, когато лекарят на болницата я попита. Това ни оставя да се замислим... Нам Джу Ри просто се преструва на доброта и невинност?

Във всяка история, независимо дали е романтична, комедийна, вълнуваща или мистериозна, винаги ще има антагонист. Лице или група хора, които се противопоставят на главния герой. В „Добре е да не е добре“ антагонистът все още не е разкрит, освен това, което Канг Тае и Санг Тае наричат ​​„Пеперуда“.

Драмата в момента е в 6-ти епизод и не ни е дала пълния кръг от историята на героите.

Въпреки това, той показва кратки ретроспекции на Мун Йънг и Джу Ри, когато те са все още млади, и изглежда, че не се разбират много добре. Това ни кара да зададем някои въпроси за тяхното минало от детството. Има ли Джу Ри голяма роля в травмите, които Мун Йънг преживя? Има ли тя участие в смъртта на майката на Мун Йънг?

Доброто и невинно лице на Нам Джу Ри е само нейната фасада(Снимка: tvN)

В по-ранните епизоди Джу Ри изглежда като много мил и мил човек, който е отдаден да се грижи за пациентите си. Тя е много сладка, когато става дума за Канг Тае и брат му, но крие ли се зад маска?

Засега нека ви оставим с това: никога не съдете хората по външния им вид и физическите им качества и винаги бъдете бдителни. Намерете отговори и гледайте следващите епизоди на хитовата драма „Добре е да не е добре“ всяка събота и неделя от 21:00 часа. KST по tvN. Тази драма е достъпна и в Netflix!