Проблемът с изтичането на гола снимка на Кейт Ъптън, който засегна и други известни знаменитости, проправи път към идеята за изложба от художник. Но предполагаемите голи снимки на актрисата от „Другата жена“ вече няма да се показват, след като художникът оттегли решението си, тъй като предметите в предполагаемото шоу са „открадната собственост“.

Актрисата от „Другата жена“ Кейт Ъптън, изтичане на голи снимки, както и актрисата от „Игрите на глада“ Дженифър Лоурънс и други звезди, трябваше да бъдат изложени в фотогалерията на XVALA, но планът наскоро беше изхвърлен, The Independent казах.

Той каза в изявление за пресата: „Вече не ставаше дума само за „хакнати“ изображения, а сега представяни в медиите като открадната собственост“.

Съобщението добавя: „Хората се идентифицираха с виктимизацията на Дженифър Лорънс и Кейт Ъптън, много повече, отколкото очаквах, което е силно убедително.“

„Тази концепция винаги е била за самоизследване в настоящата ни култура. Защо чувстваме нужда да знаем и да прекрачим границите на неприкосновеността на личния живот на други хора.“

Споменатата фотогалерия, която е озаглавена „Без изтриване“, ще се проведе в галерията за съвременно изкуство на Cory Allen в Санкт Петербург, Флорида, The Washington Post казах.

Въпреки това, след като публичността му подчерта изтеклата гола снимка на Кейт Ъптън, както и други знаменитости, последва възмущение в обществените социални медии.

Изложбата ще продължи, тъй като художникът работи няколко години, за да създаде тази галерия. Той ще покаже голяма колекция от лични снимки на знаменитости, които той намери в интернет, които той се надява да повиши осведомеността относно цифровата поверителност.

Преди две седмици се появи новината, че има масивно изтичане на голи снимки и видео от около 100 знаменитости и бяха публикувани в уебсайта на 4Chan.

Освен голата снимка на актрисата от „Другата жена“ Кейт Ъптън, в полемиката са включени и актьорите от сезон 8 на „Теория за големия взрив“, Кали Куоко, Селена Гомес, Ариана Гранде, Ким Кардашиян и Риана.

Имената на Ванеса Хъджънс, Кирстен Дънст, Кара Делевин и Кейт Босуърт също бяха въвлечени в масовия проблем с хакване.

Apple вече изясни, че не е имало несъответствия в нейните системи за сигурност, тъй като според докладите това е проправило път към хакването на лични акаунти, които са свързани с iCloud.

Междувременно ФБР все още продължава разследването си по въпроса.