Друг член на императорския двор е избран за 50-серийната историческа драма „Императрица Ци“, която преди се наричаше „Хвату“.

Този път това е Ким Со Хьонг. Тя ще играе ролята на кралица Хуанг и признава, че е нервна.

„Мина доста време“, каза тя, имайки предвид почти две години, изминали, откакто се появи в последната си драма.

Въпреки че е работила със сценаристите два пъти преди, тя е едновременно развълнувана и напрегната.

„Нямам търпение да видя какъв ще бъде моят трети проект с Jang Yung Chul и Jung Kyung Soon I“, каза Ким.

Jang Young Chul и Jang Kyung Soon написаха сценария за две от предишните драми на Ким „History of the Salaryman“ и „Giant“.

„Част от напрежението, което чувствам, е, че това ще бъде първата ми историческа драма“, каза Ким.

Героят, който ще играе, също е доста интензивен. Гордата, царствена кралица Хванг ще бъде политически съперник за персонажа на императрица Чи, изобразена от Ха Джи Уон. Кралицата смята героя на Ха Джи Уон за изкачване.

Това е така, защото реалната императрица Ци не е започнала като кралска особа. Въпреки че е добре родена жена в ерата на Корьо, тя е изпратена в Китай като почит и става императорска съпруга на китайския император Хуйзонг. Казват, че е красива и талантлива в пеенето, танците и съчиняването на поезия. След като ражда син на императора, тя става императрица.

Историята отбелязва, че тя е била много влиятелна жена, доминирала в династията Юан на Чингис хан в продължение на 37 години и често помагала да повлияе на решения, които са в полза на родината й.

Джу Джин Му, която изигра жестокия крал във филма „Замръзнало цвете“ с Джо Ин Сун, ще изиграе ролята на кралския си съпруг император Хуйзонг. Четири години не е участвал в драма.

Преди да си почине от драми, Ким се появи в „Mom Is Acting Up“, „My Husband Got A Family“, „History of a Salaryman“ и „Giant“.

В „Императрица Ки“ участват още Джин И Хан като Тал Тал, Чой Му Сонг като Парк Бул Хва, Лий Уон Джунг като евнух Докман Джила и Юн А Джунг като принцеса Кюнг Хва. В него участва и Jung Woong In, който изигра злодея в „I Hear Your Voice“ като Yeom Byung Soo.

Драмата ще бъде заснета в Китай и е планирано да поеме времевия интервал на „Богинята на огъня: Джеонджи“ през октомври.