Въпреки че терминът Hallyu или Корейска вълна вече е бил използван в Китай през 1999 г., за да се назове нарастващата популярност на корейската поп музика и драми, Hallyu достига Япония едва през 2003 г.

„Зимна соната“ беше първата кдрама, показана в Япония, и предизвика мания за всичко корейско, която не утихна. Драмата затопли отношенията между двете страни и вдъхнови японски туристи да посетят местата за заснемане на корейски драма. Това предизвика модни тенденции и промени социалното поведение. Манията на Япония по историята беше толкова поглъщаща, че беше наречена „Зимна сонатна треска“.

„Зимна соната“ е втората част от тематичния сезон „Безкрайна любов“, режисиран от Yoon Seok Ho. Това е история за изгубени спомени, загубена любов и втори шанс.В „Зимна соната“ Канг Джун Санг, изигран от Бе Йонг Джун, е интровертен син на известен музикант, който се мести в страната. Майка му твърди, че баща му е мъртъв, но Джун Санг не й вярва. Той мисли, че майка му ги е разделила и я мрази за това. В резултат на това той вярва, че никой не го обича. Един ден в автобуса неговият съученик Джонг Ю Джин, изигран от Чой Джи У, заспива на рамото му и той разбира, че я обича. Но любовта им не може да напредне много по-далеч, тъй като той претърпява инцидент и не може да си спомни нищо от преди да се е случило.

Майката на Джун Санг вижда неговата амнезия като възможност. Тя завежда Джун Санг при психолог, който се надява да му помогне да заличи нещастното си детство. Тъй като той обвинява за нещастието си нея, майка му е сигурна, че изтриването на тези спомени ще го накара да я обича. Той и майка му започват нов живот в Америка, под нови самоличности. Всички си мислят, че е умрял и той не може да си спомни нищо от живота си в Корея. Десет години по-късно той се завръща като награден архитект. Когато той вижда Ю Джин на улицата, тя разваля годежа си.

Бае Йонг Джун и Чой Джи Уу станаха международни звезди заради изпълнението си в тази класическа драма, която оттогава е адаптирана в аниме история и сценичен мюзикъл.

Шоуто беше толкова популярно, че японският премиер Джуничиро Коидзуми каза: „Бе Йонг Джун е по-популярен от мен в Япония.“

И така, какво беше толкова силно в тази история? Това е добра кдрама история, която определено си заслужава да се види, с много обрати в сюжета и сълзи, проляти за романтична любов, но също така беше първата в Япония.