Крал Гон и Джунг Таеул неочаквано се срещнаха с премиера Ку в центъра на Сеул. Jung Ta-eul не спомена името й, но се представи като пътешественик в Кралството. Двамата си тръгнаха, което направи Ку недоволен да го види щастлив с друга жена.

Кралство Корея

Докато пътували с личния си самолет, крал Гон и Тае-ул общували с ръцете си, което шокирало секретаря Мо и капитан Джо. Когато стигнаха до двореца, крал Гон приготви вечеря за Tae-eul. Тя обикаля Сеул с по-малко пари и яде сандвич през целия ден. Tae-eul осъзна как животът на крал Гон расте и му се възхищаваше, че е честен в това, което прави. На масата за вечеря крал Гон показа на Tae-eul нейната лична карта и похвали приготвената си храна за нея, макар и небрежно.

Капитан Джо даде отпечатъка на Tae-eul на криминалистичния екип, надявайки се да получи някаква следа. Той получи обаждане от NSC за спешна среща и незабавно информира Кинг Гон.

В дълбоките си мисли за крал Гон, премиерът Ку получи обаждане относно японските кораби, които предстои да влязат в морската юрисдикция на Корея. Тя призова за спешна среща със Съвета за национална сигурност. Япония се опита да проникне на територията на Корея без разрешение за трети път. Тя беше убедена, че преговорите от предишните опити са достатъчни, а този път трябва да заемат по-голяма позиция. След това тя попита крал Гон за неговото решение.

Крал Гон се подреди да защити и да застане твърдо в справянето с хода на Япония през войната. За последните 25 години това е първият път, когато Крал Гон носи морския костюм и той посъветва Tae-eul, че няма да може да я изпрати. Той й даде личната карта и я помолил да го изчака. Tae-eul се почувства тъжен и се сбогува с него, докато се връщаше към своя свят.

Република Корея

Детектив Тае-ул прегърна баща си, след като се прибра у дома. За да бъде заета, тя се занимаваше с решаването на казуси и залавянето на престъпници с екипа си. Но тя все още чака да се срещне с краля и желае да знае какво се е случило в неговия свят.

Кралство Корея

Крал Гон е решен да защити страната си. Той стъпи на военноморските кораби като главнокомандващ на Корея. Издигането на знамето на краля е знак, че кралят е на борда и управлява командата. Крал Гон направи войниците готови за напреднали действия.

Японският кораб продължи да се движи напред и вече влезе в територията на Корея. Те се виждаха в посока на крал Гон. Капитан Джо се тревожеше за присъствието и безопасността на краля, но ги посъветва да се съсредоточат върху защитата на страната вместо него.

Крал Гон заповяда на майор Чоу да бъде готов за предупредителните изстрели. Военноморските самолети и танкерите на Корея се придвижиха напред чрез неговото командване. Крал Гон продължи да изпраща предупредителни изстрели към японския военен кораб. След няколко минути Япония спря да плава напред и се оттегли. Крал Гон почувства облекчение, както и войниците на борда.

Премиерът Ку изпрати своето признание за усилията на краля и направи изявление за пресата към Япония.

Прочетете част 2 ТУК .