Оклахома Сити Тъндър ще се срещне с Чикаго Булс в мач от НБА в HD и iPhone от United Center в Чикаго в 20:30 ET

Thunder се бориха да спечелят повечето от последните си мачове на пътя въпреки усилията на Кевин Дюрант да постигат високи резултати и се отправят към мача в понеделник вечерта в United Center след едностранно поражение у дома.

Чикаго (37-29) регистрира последователни победи в домакинството си от шест мача, след като загуби две от първите три състезания, а Ноа почти записа тройни дабъли във всяка победа. Той завърши една асистенция при разгрома на Хюстън със 111-87 в четвъртък и две кратки в победата с 94-87 над Сакраменто в събота.

Булс, победители в 13 от 17, ще се изправят срещу отбор на Thunder, който е втори на Запад, но е загубил четири от шест по време на гостуването и е на ръба да изравни пропадането си от три мача там на 7-14 януари. Те също така имаха поредица от две победи като цяло, прекъсната със 109-86 от Далас в неделя.

Оклахома Сити (48-18) имаше едно от най-лошите си резултати в стрелбата този сезон при това поражение (36,7 процента) и също не беше подпомогнато от отсъствието на Ръсел Уестбрук. Пойнтгардът седеше да почине хирургически ремонтираното си коляно, но се очаква да се върне в понеделник.

Уестбрук, средно 27,3 точки в последните си четири мача, имаше 20 точки и 10 асистенции при домакинска победа със 107-95 над Чикаго на 19 декември. Дюрант отбеляза най-добрите 32 точки в тази победа и имаше 30 при загубата в неделя, неговата 31-ва последователна игра с 25 точки или повече.

Йоаким Ноа отбеляза рекордните 23 точки и 12 борби при четвъртата поредна загуба на Чикаго от Оклахома Сити през декември. Биковете пропуснаха три от последните четири домакински срещи.

Чикаго има комбинирани 35,2 процента удари в последните си четири мача, докато Thunder са стреляли с 48,7 процента. Те направиха 51,2% от ударите си при победата през декември, а Биковете реализираха само 37,7% клип.

Играта ще се предава на живо на www.nbalivestreamingfree.net