Ако перифразираме Джи Хюн У в края на „Ядосаната мама“, не бихме могли да го направим без майките. Майките правят реалния живот по-добър и те също допринасят много за сюжетите на k-drama. За да отпразнуваме „Денят на майката“, избрахме нашите пет любими майки с к-драма. Не всички са добри. Но не е необходимо да бъдат. Това е драма, а не истински живот. Всички те са просто прекрасни по свой начин.

1. Въпреки че „Secret Garden“ е на почти пет години, Park Joon Geum все още е една от любимите ни майки в к-драма. Тя се облича като принцеса и се държи като принцеса, правейки живота нещастен на Хьон Бин и Ха Джи Уон. Оттогава тя е изиграла много разглезени и глупави майки, играейки предполагаемата майка на Лий Мин Хо в „Наследниците“ и майката на Чой Джин Хюк в „Спешна двойка“.

2. Song Ok Sook в „Lissing You“ печели наградата за най-решителна и оптимистична майка. Тя е била малтретирана и е загубила дъщеря си, но продължава да създава живот за себе си, като се грижи за доведената си дъщеря и приятеля на дъщеря си. Тя също изигра безсмислената майка на Джанг Нара в „Fated To Love You“. Но Лий Ми Сук, която изигра самоотвержената майка на Юна в „Любовен дъжд“ и майката на Мун Гийн Йънг в „Сестрата на Пепеляшка“, щеше да бъде второто място.3. Ким Хи Сун в 'Angry Mom' печели най-тежката награда за майка на к-драма В тази наскоро приключила драма Ким Хи Сун играе майка, която е толкова разстроена от тормоза на дъщеря си, че облича училищна униформа и се заклева да вземе тези насилници надолу. Тя започва да използва физическа сила, за да защити дъщеря си, и в крайна сметка има политическо влияние.

4. За най-злата майка трябва да дадем награда на Лий Хе Йънг, който беше толкова злобен към семейството на Гу Хе Сун в „Момчета над цветя“. Близка подгласничка ще бъде Ким Ми Сук като лошата мащеха, която изхвърля доведената си дъщеря и брат си с увреждания на улицата в „Брилянтно наследство“. И тогава има Ким Сун Рюнг, която играе хладнокръвната майка на Джанг Гън Сук в „Ти си красива“.

5. За да завършим майките с положителна нотка, харесахме и смелата самотна майка, изиграна от Парк Си Йон в „Най-великият брак“. Тя е необичайна майка в k-drama, жена, решена да има всичко, да бъде ценена за работата си и все още да се наслаждава на майчинството. Въпреки че в реалния живот съществуват повече майки като такива, майките в к-драмата са склонни да бъдат или трудолюбиви, безкористни светии, или хладнокръвни самодиви.

Забавен начин да отпразнувате „Денят на майката“ е маратонирането на една от тези драми.