Откакто новият персонал пристигна, за болницата Долдам няма много спокойствие и нещата продължават да ескалират към по-лошо. Много деликатна ситуация се образува, когато военните се замесват с пациент и Seo-jeong е изправена пред заплахата от съдебен иск от семейството на извършителя на ДСИ. Междувременно учителят Ким се опитва да държи всичко под контрол и да наблюдава как двамата му най-доверени ученици реагират на игрите за власт.

виждам ' Романтичен доктор Учител Ким “ преминаването от история за персонала на малка болница, нейните пациенти и моралните последици от живота и смъртта в медицината до история за политиката е тъжна, но оценявам, че драмата все още има време за социални коментари. Показва като ' Потомци на Слънцето “ може да нарисува романтична идея за армията, но реалността може да бъде много по-сурова. Това не е изненада, като се има предвид средата, която военните понякога култивират, и истински ужасни истории за нея съществуват навсякъде.Случва се тормоз, както и много по-лоши неща и използването на това като тема за епизода, но и платформа за борба за власт между болниците е добре изпълнен избор. Епизодът наистина можеше да пострада, ако създателите не комбинираха добре тези два подхода. Това е незначителна подробност, но този нов подсюжет също поддържа предишния външен вид от Хуанг Чан Сеонг , тъй като той вече не е случаен пациент, добавен в историята само за това камео.

Най-важното е, че тази история е истински тест за Dong-joo ( Yoo Yeon-seok ). Част от мен би искала да вярва, че той никога не е мислил истински за Юн-уан ( Чой Джин-хо-И ) и че той просто иска да знае плановете си, за да помогне на Долдам. От друга страна, той е много егоистичен характер от дълго време и докато поведението му се е подобрило, ние наистина нямаме представа какво се случва в главата му или какво се случва с етиката му. Подобен коварен план също изглежда нехарактерно умен от негова страна.

Това е точно обратното за Seo-jeong ( Seo Hyeon-jin ), тъй като нейните собствени принципи са непоклатими. Тя просто трябва да се ориентира по-внимателно в средата си. Нейното поведение спрямо виновника за DUI е неподходящо, но аз наистина се наслаждавам как тя се справя с безсрамното поведение на неговите помощници. Освежаващо е да видите повече главни жени, които не изсъхват и не приемат нападения, но думите й също укрепват морала на ситуацията.

От друга страна, смятам, че сега трябва да знаем тези на Учител Ким ( Хан Сок-Кю ) план, но и върху мислите на човека. Майстор на далновидността и стратегията ли е или блъфира? Мистерията е забавна, но да сме наполовина в поредицата означава, че трябва да познаваме главния герой малко по-добре. Ако мога да бъда алчен, бих искал да разбера Gi-tae ( Im Won-hee ) също по-добре.

' Романтичен доктор Учител Ким ' е режисиран от Ю Ин-сик , написано от Кан Юн Кьонг и функции Хан Сок-Кю , Yoo Yeon-seok , Seo Hyeon-jin и Ким Хонг-па .

Източник: Hancinema