Сближавайки се с Джун-у, Ми-джо осъзна ужасната истина, че има много лична връзка с младия мъж. Това повдига всякакви философски въпроси за това какви отговорности има една безсмъртна жена към обществото като цяло или към своите приятели. Оставаме да се чудим какви страхове може да има Ми-джо за света около нея в светлината на всичко това. уви, 'Любов за хиляда повече' само в крайна сметка се обръща към определено по-малко интересния романтичен ъгъл на всичко това.

Трябва да призная, че понякога ми е озадачаващо как уеб-драмите могат да бъдат изправени пред такива очевидно силни концепции, само за да имат предсказуемо поразителен завършек, защото няма възможен начин за справяне с всички проблеми, които са били представени. И наистина, продуцентският екип дори не се опитва тук. Голяма част от последния епизод е съсредоточена около рап концерт. Нямам нищо против рап - честно казано, саундтракът е една от силните страни 'Любов за хиляда повече' . Просто тук се случваше толкова много неща, които не бяха правилно разрешени.

Например, какво трябва да направим с това зловещо разкритие в последния момент за предисторията на Джейсън? Или дори на светско ниво, защо Йон-джи приема толкова добре отхвърлянето, след като е била фокусирана върху него толкова дълго? Тя дори не получи истински отказ - Джун-У просто се върти безотговорно, както е неговият навик, защото освен случайните моменти на доброта, той никога не казва или прави нищо, освен да се държи грубо.Привлекателността на Ми-джо като водеща дама е много по-лесна за анализиране, защото... вижте я. Просто погледнете тези красиви тоалети, които тя носи във всеки един епизод. Как това не е нещо в реалния свят? Те не са на място или нещо друго в модерна среда. Ето колко готино изглеждат, че можем да я видим на рап концерт, просто да си върши бизнеса на улицата или каквото и да е и всичко изглежда напълно нормално и безпроблемно.

Сигурен съм, че съм правил тези коментари и преди. Което според мен е основният централен проблем 'Любов за хиляда повече' . Добрите части са толкова добри, че просто ме кара да пожелая продуцентският екип да е вложил същото ниво на сложни детайли в цялата история. Защо изобщо да се занимавате с целия ъгъл на безсмъртие, ако няма да правите нищо с него? Просто направете Ми-джо модерно момиче, което обича нещата от старото училище. Сигурен съм, че рапърите също могат да разберат това.

Източник: HanCinema