Оценките на зрителите се провеждат и предоставят от две компании, които са AGB Nielsen Media Research и TNmS. Първоначално Media Service беше единствената компания, предоставяща такава информация, но по-късно тя беше придобита от Nielsen Media Research. През 1999 г. TNS Media Korea също започна да прави тези проучвания и в крайна сметка промени името си на TNmS.

AGB Nielsen Media Research събира и изследва базата данни за зрители за 2050 домакинства. От друга страна, TNmS има 2000 домакинства, съдържащи измервателни устройства. Оценките на драмата обикновено се различават от двете анкетни компании в диапазона от 2-3%.

„Stove League“ продължава да контролира своя времеви интервал.На 1 февруари, според Nielsen Korea, драмата на SBS „Stove League“ събра среден национален рейтинг от 16,0 процента и връх от 19,0 процента.При основните зрители, базирани на населението, които са на възраст от 20 до 49 години, драмата достигна рейтинг от 8,6 процента, което прави тази драма най-гледаното телевизионно шоу за деня, включително вариететите.

„Stove League“ ще разкаже историята на двама мениджъри, които се опитват да подобрят бейзболния си отбор от дъното на лигата до върха.

Веднага след премиерата си „Itaewon Class“ спечели силен рейтинг миналия 31 януари. Но новата драма на Park Seo Joon „Itaewon Class“ се представи още по-добре, когато беше пуснат вторият епизод. Тази драма с участието на Пак Со Джун спечели рейтинга на зрителите от 5,3 в цялата страна и 5,6 в столичния район на Сеул.

„Itaewon Class“ е драма, базирана на едноименния или заглавен уебтун, написан от автора Kwang Jin. Драмата разказва историята на Park Sae-ro-yi, изигран от актьора Park Seo Joon, който отваря ресторант в Itaewon след смъртта на баща си и преживявайки всички трудности.

Драмата на tvN „Crash Landing on You“ остана като най-гледаната кабелна драма в своя времеви интервал. Той е получил средни оценки от 14,2 и връх от 16,3. В проучването на ключовата демографска група на зрителите на възраст от 20 до 49 години драмата събра средни оценки от 9,0 и достигна връх от 10,0 процента. Към момента „Аварийно кацане върху теб“ все още е най-известната драма с жени зрители на около четиридесетте години, с които рейтингът достигна връх от 20,3 процента.

„Аварийно кацане върху теб“ разказва историята на двама героя, живеещи в противоположни светове. Южнокорейска наследница и севернокорейска персона, която се оказва офицер от армията, защитават наследницата на всяка цена.

Драмата на OCN, озаглавена „Кажи ми какво си видяла“, с участието на Джанг Хюк, Суйонг от Girls' Generation и Джин Со Йон събра среден рейтинг за цялата страна от 2,0 процента.

Докато „Beautiful Love Wonderful Life“ на KBS2 даде оценка със средна оценка от 20,3 процента и 25,0 процента за двете си части. „Never Twice“ на MBC получи рейтинг от 7,1%, 8,8%, 8,1% и 9,5%.

Историческата драма на TV Chosun „Queen: Love and War“ спечели най-високите си рейтинги досега със средно 4,5 процента и връх от 5,0 процента в цялата страна.

И накрая, разкрасителната драма на Канал А, озаглавена „Докосване“ от тази вечер, събра 0,9 процента в рейтингите.