SBS отново е изправен пред друг спор, свързан с младежката спортна драма „Racket Boys“, с участието на Ким Санг Кюнг, О На Ра, Танг Джун Санг и други.

Премиерата на 31 май, драмата в понеделник и вторник проследява историята на момчешкия отбор по бадминтон на училище Haenam и тяхната мисия да участват в състезанието за юноши по лека атлетика.

Рекетни момчета(Снимка: SBS Drama Official Instagram)

На фона на солидния рейтинг на зрителите, епизод 5 на „Racket Boys“ получи много онлайн критики, най-вече от индонезийски зрители.

Това се случи, след като феновете обвиниха драмата в „нечестно“ представяне на тяхната култура, която изобразява расова дискриминация.

В последния епизод официалните лица от южнокорейския отбор заминаха за турнир в Джакарта, Индонезия.

По време на събирането им в ресторант, треньорът на националния отбор Фанг (Ahn Nae Sang) се изрекъл, че организаторите са несправедливи и едностранчиви.

„Стаите са бъркотия и те тренират на стадиона, докато ние сме принудени да тренираме на някакво запуснато място без климатик. Тези глупаци“, оплака се треньорът Фанг.

В една сцена индонезийските зрители аплодираха, когато топ играчът Хан Се Юн (Лий Дже Ин) направи грешка. Това накара треньора Фанг още по-яростен и спомена: „Боже. Такива лоши обноски.

Освен това той също беше подозрителен към индонезийския отбор, който планира да изневери в състезанието и беше готов да направи всичко необходимо, за да отслаби своя звезден играч.

„Рекетни момчета“ критикуваха за проблем с расизма

Веднага след излъчването на епизод 5 на „Racket Boys“, SBS беше оскърбена от индонезийски зрители, обвинявайки ги в дискриминация.

В официалния Instagram на телевизионната мрежа феновете споделиха смущението си и казаха, че са разочаровани от лошото изображение.

Рекетни момчета(Снимка: SBS Official Instagram)

Освен това някои посочиха, че това е обида за индонезийците.

Изглежда, други също поискаха от SBS да се извини за расистки и унижения на страната от Югоизточна Азия и дори заплашиха да бойкотират драмата.

Към момента на писането, представители на „Racket Boys“ и излъчващата мрежа не са пуснали никакво изявление по въпроса.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Първият тийзър на „Racket Boys“ отпадна + факти за драмата на SBS с бадминтон

Драма на SBS „Пентхаус 3: Война в живота“ Противоречие

Това не е първият път, когато SBS е въвлечена в обвинение в расизъм.

По-рано този юни корейската драма с най-висок рейтинг „Пентхаус 3“, която се смята за водещата поредица на SBS, също беше замесена в същия спор.

Това се случи, след като героят на Park Eun Seok, Алекс, който случайно е брат близнак на Логан Лий, беше представен в лоша светлина.

мезонет 3(Снимка: SBS Drama Official Instagram)

В драмата Алекс си прави татуировка на лицето, дълги дреди и говори с афро-американски акцент.

Това раздразни мнозинството от зрителите и засече драмата за културно присвояване.

От друга страна, Park Eun Seok пусна изявление в своя TikTok и поиска извинение.

Той обясни, че изображението е „по-скоро възхищение от културата, отколкото подигравка“.

След извинението на актьора, продуцентският екип на 'Пентхаус 3' обясни своята страна и изчисти обвиненията.

„Нямахме намерение да се подиграваме на конкретна раса или култура“, споделя представителят.

В СЛУЧАЙ, КАТО СИ ПРОПУСКАЛИ: Актьорите на „Racket Boys“ и PD присъстват онлайн пресконференция + съвети за предизвикателствата и историята на предстоящата спортна драма на SBS


KDramastars притежава тази статия.

Написано от Гека Уилс