2020 година мина като бриз и несъзнателно 2021 година също е почти приключила. Освен определени събития, които са скъпи на сърцето, K-Drama също помогна на всеки любител на K-Drama да премине през годината, засегната от COVID-19.

В този списък е прегледът на най-добрите и най-лошите K-драми през 2020 и 2021 г., според работниците в развлекателната индустрия и телевизионните компании.

„Болничен плейлист“, „Светът на женените“ и още: добри ли са или лоши?

Заради COVID-19 броят на излъчените драми значително намаля. Има обаче и такива, които оставиха забележително впечатление, които трогнаха и докоснаха сърцата на много зрители.Сред тях е хитовата медицинска романтична драма на tvN „Hospital Playlist“, която стартира амбициозно и получи голяма любов от зрителите.

„Болничен плейлист“

„Хоспиталният плейлист“ на tvN се нарежда на първо място в „Най-добрата K-драма за 2020 г.“ и следва историята на петима приятели и колеги лекари, които се опитват да живеят живота си, докато жонглират със страстта си към професията си.

Шин Уон Хо и Лий У Джонг, режисьорът и сценарист на хитовата поредица, си сътрудничиха с най-големите южнокорейски звезди Джо Джунг Сук, Джон Ми До, Ю Йон Сок, Джунг Кьонг Хо и Ким Дае Мьонг при кураторството на шедьовъра.

БОЛНИЦА ПЛЕЙЛИСТ(Снимка: tvN официален Instagram)

По-специално, последният епизод на сериала записа среден рейтинг от 14,1% в цялата страна. В допълнение към това, петимата лекари също доказаха, че са и музикално интелигентни, създавайки своя собствена група „Mido and Parasol“, която продуцира OST песните „I Knew You’d Love“ и „Aroha“, които оглавиха музикалните класации за доста Известно време.

'Светът на женените'

Семейната мелодрама „Светът на женените“ предизвика много шум през 2020 г., изобразявайки историята на две двойки, които бавно се отдалечават и се разлюбват заради афери, предателства и недоверие.

Последният епизод на драмата на JTBC счупи собствения си рекорд за най-висок рейтинг за всички времена със своите 28,4% рейтинг в цялата страна.

(Снимка: JTBC)

Драмата задълбочава и в истинската същност на любовта и нещата, както добрите, така и лошите, които могат да дойдат с нея, което предизвика много теми и дискусии онлайн.

Освен брилянтните си актьори Ким Хи Ае и Парк Хе Джун, драмата също така постави прожекторите на пробивната актриса Хан Со Хи, която беше силно обичана и мразена в шоуто.

Номинираните за Еми „Всичко е добре да не си добре“, „Аварийно кацане на теб“ и „Клас Итеуон“ също бяха обявени за най-добри драми на 2020 г.

'Кралят: Вечният монарх'

„Кралят: Вечният монарх“ на SBS TV беше смятан за най-лошата K-драма за 2020 г. Това е романтична драма, която изобразява срещата на императора на Корейската империя и буквален корейски детектив, който иска да защити нечий живот.

Очакванията бяха големи, тъй като драмата на SBS беше написана от Ким Юн Сук, сценарист на хитовата драма „Goblin“, която беше световен феномен.

Влизат Ким Го Юн и Лий Мин Хо(Снимка: SBS TV)

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Нова инфекциозна болест, страх и скрити тайни – 3 мистерии за разрешаване в апокалиптичната драма „Щастие“ на Хан Хьо Джу и Парк Хюнг Сик

„Кралят: Вечният монарх“ получи остри критики от зрителите и критики от културно присвояване. Зрителските рейтинги на драмата паднаха и оставиха незаличимо петно ​​върху репутацията на Ким Юн Сук.

'Backstreet Rookie'

Първият драматичен проект на Ким Ю Джунг и Джи Чанг Ук беше игнориран и обявен за една от най-лошите K-драма за 2020 г. Въпреки че беше една от най-очакваните драми, тя разочарова много, тъй като беше критикувана много за лошия си сюжет и диалози.

Освен двете споменати драми, списъкът с най-лоши драма включва „Добре дошли“ на KBS2, който получи унизителния рейтинг от 0%, „A Piece of Your Mind“ на tvN приключи рано и „Здравей, чао, мама!“ който се провали въпреки участието на Ким Тае Хи.

„Hometown Cha-Cha-Cha“, „Hospital Playlist“ и „Vincenzo“

2021 година е и все още е украсена с невероятни драми с широк спектър от интересни жанрове.

Той също така създаде потенциални награди драми, които донесоха забавление, смях, комфорт и изцеление на зрителите.

„Hospital Playlist 2“ на tvN е приветстван като най-добрата драма за 2021 г., запазвайки мястото си на върха.

„Болничен плейлист 2“

Вторият сезон на tvN на световния хит „Hospital Playlist“ е приветстван като най-добрата K-драма за 2021 г.

Продължавайки наследството си от предходната година, драмата се радваше на рекордно висок рейтинг на гледаемостта за всички времена, тъй като съдържаше смях, малко количество сълзи, утеха и съпричастност чрез стабилните и възхвалявани актьорски умения на своите актьори.

БОЛНИЦА ПЛЕЙЛИСТ 2(Снимка: tvN официален Instagram)

Jo Jung Suk, Jeon Mi Do и останалите от '99 Squad завършиха драмата с добре приет перфектен край. Той демонстрира универсална емоция, с която всеки може да резонира, без нужда от злодейски персонаж.

В допълнение към това, медицинската драма развенча фалшивите теории, стигмата и промени много от общественото възприятие за медицинските знания, които най-често получават негативни реакции от хората.

'Родния град Ча-Ча-Ча'

Друг шедьовър на tvN се нарежда високо в списъка на най-добрите K-драми за 2021 г. Завръщането на Шин Мин А на малкия екран и първият й проект с „Good Boy“ Kim Seon Ho, „Hometown Cha-Cha-Cha“.

Романтичната комедия е римейк на класическия филм от 2000-те „Mr. Хонг“, която следва историята на изцелението на един хладнокръвен зъболекар и очарователен универсален майстор, които въпреки различията си намират утеха един в друг.

Родният град Ча-Ча-Ча(Снимка: tvN официален Instagram)

Драмата, главните звезди, както и останалата част от актьорския състав получиха положителни отзиви и се радваха на непоклатимо висок рейтинг, завършвайки щастлив край.

По-специално, „Hometown Cha-Cha-Cha“ също оглавява глобалните класации на Netflix в 14 различни страни, включително Южна Корея, Малайзия, Индонезия, Тайван и Филипините.

„Винченцо“ и „Рекет момчета“

Две различни истории и жанрове, но и двете се издигнаха и бяха признати за една от най-добрите K-драми през 2021 г.

„Винченцо“, Сонг Джунг Ки, изпълняващ главната роля, разказва историята на италиански адвокат на мафията, който търси отмъщение от хората, които са го предали. Последният епизод на драмата записа рейтинг от 14,6% в цялата страна.

От друга страна, „Racket Boys“ е драма за навършване на пълнолетие, която се фокусира върху млади момчета и момичета, които мечтаят да бъдат идол в света на бадминтона.

Сонг Джунг Ки(Снимка: Официален Instagram на tvN)

Децата актьори Танг Джун Санг, Санг Санг Йон, Чой Хюн Ук, Ким Кан Хун и Лий Дже Ин украсиха драмата със своите освежаващи визуализации и актьорски умения.

Въпреки че 6% не са много високи от гледна точка на гледаемост, 'Racket Boys' все още се оценява като лечебна драма с уникален подход, който очарова зрителите.

Рекетни момчета(Снимка: SBS Drama Official Instagram)

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: Звездата от „Itaewon Class“ Ким Да Ми се сдвоява с актьора от „Паразит“ Чой У Сик в новата романтична комедийна драма „One Beloved Summer“

(Снимка: JTBC)

В допълнение към това, „One the Woman“ на SBS TV и „Youth of May“ на KBS2 също са включени в списъка, като събраха съответно три и два гласа.

„Екзорцист на Джосон“

Достатъчно смущаващо е, че „Joseon Exorcist“ на SBS TV е избран за най-лошата южнокорейска драма, продуцирана някога през 2021 г., не заради сюжета и кастинга, а заради историческите противоречия за изкривяването.

Това се случи с герой, който беше изобразен като човек, който основава партньорството на Joseon със зли духове, които убиват хора, и прокарва разказа без исторически доказателства.

Повече от 5000 жалби и петиции бяха получени от Корейската комисия за комуникационни стандарти за прекратяване на „Joseon Exorcist“. В крайна сметка, на 27 март, дни след първото издание на драмата, продуцентският екип обяви спирането на излъчването на драмата.

Продуцентският режисьор Shin Kyung Soo, сценаристът Park Gye Ok, актьорите Gam Woo Sung, Jang Dong Yoon и Park Seong Hoon публикуваха извинителни изявления.

'изгубен'

След това, драмата за завръщане на Jeon Do Yeon и Ryu Jun Yeol „Lost“, която също е юбилейна специална програма на телевизионния гигант JTBC, беше считана за една от най-очакваните творби през втората половина на тази година, но все пак спадна.

„Изгубени“ непрекъснато записа нисък рейтинг за всички времена, дори по-нисък от първоначалните очаквания. Оценява се като произведение, което се харесва и не харесва едновременно не заради актьорския стил, а заради мрачната и дълбока история.

„Пентхаус“ на SBS TV процъфтява, но е оценен като един от най-лошите поради абсурдния си край и актьорските умения, които „не си струва да се гледат“. Въпреки това, драмата все пак произведе ново поколение ветерани, известни като 'Penthouse Kids', Ким Йънг Дае, Джин Джи Хи, Ким Хюн Су, Хан Джи Хюн и др.

Отделно от това, „Джентълмен и дама“ на KBS2 и „Sisyphus: The Myth“ на JTBC получиха по един глас.