Искате ли да почувствате атмосфера на старата школа? Разбрахме те! Ето някои от корейските драми, които бяха обичани и гледани от зрителите през годините.

Това са старите, но златни корейски драми на всички времена

Корейски драми(Снимка: Klook) (Снимка: Hancinema)

Фул Хаус (2004)

Пълна къща(Снимка: Dramabeans)

Чували ли сте песента Gom Se Ma Ri или известна още като „Трите мечки“? Една от емблематичните сцени на Сонг Хе Кио в хитовата романтично-комедийна драма „Пълна къща“ от 2004 г.

„Пълна къща“ е един от пионерите в историята на K-драмите. Той разказва историята на весел и оптимистичен амбициозен писател Хан Джи Юн (изигран от Сонг Хе Кио). Без тя да знае, приятелите й продават къщата й, за да уредят дълговете си. В момента, в който се прибира вкъщи, Джи Юн забеляза, че някой живее в къщата й, докато не разбра, че популярен актьор Лий Йонг Дже (изигран от Рейн) е купил къщата й. Срещата помежду си беше началото на тяхната не толкова обикновена любовна история.Вие също трябва да внимавате за тяхната безспорно естествена химия в тази драма. Хаотичен, но сладък вид романтика, която със сигурност ще поискате още епизоди от време на време.

Всеки епизод си заслужава час

Часовете на принцесата (2006)

Часове за принцеса(Снимка: Amazon)

Една от най-любимите драми на всички времена. „Часове на принцесата“ е за историята на обикновено момиче от гимназията Шин Чае Кьонг (изигран от Юн Юн Хе), която е принудена да се омъжи за престолонаследника на Корея Лий Шин (изигран от Джу Джи Хун) поради старо споразумение между техните дядовци .

Това е един от легендарните корейски сериали, който привлече интереса на зрителя. Комбинация от модерни и исторически култури в сценографията и костюмите, които са красиви и радват очите на публиката. Освен това, неговите закачливи и прекрасни официални саундтраци, които също имаха различни изображения на различни езици. Любовната романтика между главните роли даде най-добро въздействие и се превърна в най-ефективната част от историята.

Моето момиче (2005)

(Снимка: Hancinema)

Дори преди Лий Донг Ук да хване сърцата на мнозина в рекордната драма „Гоблин“ от 2016 г., той вече изгради своя груб, но сладък образ в романтично-комедийната драма „Моето момиче“ от 2005 г.

Актрисата Лий Да Хи изигра ролята на Джу Ю Рин, весел и трудолюбив измамник с изключителен талант да лъже. Като работеща жена, която има опит в говоренето на различни езици и добра в представянето си, тя е наета от Сеол Гонг Чан, изигран от Лий Донг Ук, красив и сериозен бизнесмен, да бъде негова фалшива братовчедка, за да осигури благоволението на дядо си . Но докато продължават да работят заедно, нещата стават по-трудни, тъй като започват да изпитват специални чувства един към друг.

„Моето момиче“ има много остроумни и хумористични диалози, които не можете да се спрете да гледате в момента, в който вече сте започнали първия епизод. Това е единствена по рода си корейска драма, която е известна с перфектната комбинация от романтика и комедия.

Принц на кафето (2007)

(Снимка: MBC)

Друг сериал на актрисата Yoon Eun Hye, където тя изигра ролята на Go Eun Chan, която често се бърка като мъж поради момчешкия си вид. Актьорът Гонг Ю изигра ролята на Чой Хан Гюл, той наема Юн Чан да работи в неговото кафене, знаейки, че тя е мъж. Докато работят заедно почти всеки ден, те започват да развиват чувства един към друг, Чой Хан Гюл все още не е наясно, че човекът, към когото изпитва специални чувства, всъщност е момиче.

Това е една от уникалните истории в историята на K-драмата. Освен това химията между Гон Ю и Юн Юн Хе изглежда много естествена и просто не можете да скриете, че усещате пеперудите в стомаха ви, докато гледате романтиката им на екрана.

Влюбените в Париж (2004)

Влюбени в Париж(Снимка: Cosmo Ph)

Разказва за историята на Кан Тае Йънг (изобразена от Ким Джун Юн), дъщеря на филмов режисьор и станала амбициозен режисьор, която учи в Париж. За да свърже двата края, тя работи за Хан Ги Джу (изигран от Парк Шин Янг) като икономка. Ги Джу е разведен и богат бизнесмен. Той приема Kang Tae Young за среща по време на бизнес партито си, за да впечатли колегите си и други бизнесмени, но късметът не е в тяхна полза, в крайна сметка те са в лоши отношения. Но съдбата иска да се срещнат и когато най-накрая пристигат в Сеул, пътищата им отново се пресичат и започват да споделят ново пътуване заедно и започват да развиват чувства един към друг.

Това са някои от корейските драми, които започнаха всичко. Появилият се успех на корейското забавление в различни части на света даде на индустрията силата да демонстрира историята и културата на Корея. От изключителни сценарии до забележителни актьорски изпълнения на актьорите, корейските драми са едно от най-важните неща, които зрителите и феновете с нетърпение очакват.

Прочетете също: K-драми за февруари 2021 г.: Ето драматични премиери, които да очаквате този любовен месец

Какво се вълнуваш да гледаш сред тези стари романтично-комедийни сериали? Споделете вашите коментари с нас!

За повече K-Drama, K-Movie и новини и актуализации за знаменитости, дръжте разделите си отворени тук в Kiltandkeeley.

Kiltandkeeley притежава тази статия.


Написано от Шай Колинс.