Сезон 2 на „Началник на щаба“ е за депутат, който наскоро беше избран за депутат на име Джанг Тае Джун (изигран от Лий Джунг Дже) и неговата борба за оцеляване в политическия свят. В „Началник на щаба“ участват още Шин Мин А (в ролята на Канг Сун Йонг), Лий Илайджа (в ролята на Юн Хе Уон), Ким Донг Джун (в ролята на Хан До Кюнг) и Ким Кап Су (в ролята на Сонг Хи Соп).

1. От началник-щаб до депутат

Лий Джунг Дже каза, че неговият герой усилено се опитва да скрие истинските си мотиви. Като депутат сега ще се превърне в амбициозен човек. Титлата и целите му ще се променят едновременно. Той не може да прави нещата сам, докато е началник на кабинета на Ким Кап Су. Той трябва да влияе на други хора, само за да постигне целите си. Той превърна Ким Кап Су в министър на правосъдието и пренебрегна факта, че работник е починал в циментова фабрика, която се управлява от главния изпълнителен директор Лий Чанг Джин (в ролята на Yoo Sung Joo), който беше причината за финансирането на Lee Jung Jae. Той направи тези неща в името на номинацията си. Лий Джунг Дже инициира спор между Ким Хонг Фа (в ролята на Джо Кап Йънг) и Ким Ик Тае (в ролята на Лий Санг Кук), за да бъде одобрен законопроектът на Шин Мин А. Позицията му на депутат му дава възможност да прави нещата, които иска за свои.2. От сътрудничество към недоверие

Добрите отношения, пълни с подкрепа и доверие от първия сезон, ще се превърнат в недоверие и неодобрение през сезон 2. Шин Мин А и Ким Донг започнаха да не се доверяват на Лий Джунг Дже, когато той беше номиниран за нов депутат. Шин Мин А видя колко усилено работи, само за да бъде на позицията, но като го видя да се покланя, докато беше обиждан от Ким Кап Су на погребението на Лий Сун Мин (Джън Джин Йънг), я обърка. Ким Донг Джун уважаваше и се доверяваше на Лий Джунг Дже, но той му се ядоса, когато пренебрегна смъртта на работници и търговци, които се борят на пазара Seobuk. Връзката на Шин Мин А и нейния нов секретар Ким Донг Джун с Лий Джунг Дже ще се превърне в неразбиране и недоверие през сезон 2. Лий Илайджа, новият началник на кабинета на Лий Джунг Дже, ще бъде замесен с двамата.

3. Нови лица

Ще се появят нови герои и действията им са непредвидими. Jung Man Sik, който играе главния прокурор Чой Кюнг Чул от Върховната прокуратура, ще заплаши Ким Кап Су и Лий Джунг Дже. Режисьорът на драмата каза, че Чой Кюнг Чул ще използва логиката си в политиката. Пак Хьо Джу (в ролята на началника на кабинета Лий Джи Юн) ще започне да си сътрудничи с Шин Мин А и ще я накара да мисли, че Лий Джунг Дже е лош човек. Нов човек на име Jo Bok Rae (в ролята на началника на кабинета Yang Jong Yeol) ще се появи в офиса на Lee Jung Jae. Той ще направи всичко, само за да постигне целта си. Ще помогне ли или ще заплаши Jang Tae Joon?