Последният епизод с актьора Eum Moon Suk танцува в реге с нигериец увеличи обема на получените оплаквания.От премиерата си на 19 юни миналата година, „Backstreet Rookie“ беше бомбардиран с оплаквания относно срещата на Джи Чанг Ук и Ким Ю Джун, при която тя носи училищната си униформа и го помоли да купи цигари.

Въпреки че ръководството не пусна никакво изявление относно тази сцена, загрижените нетизени продължиха да гледат всякакви двусмислени сцени. Времевият интервал обхваща семейното излъчване за местните граждани на Корея.

Оплакванията никога не спираха в една сцена, а последната част, инцидентът с Eum Moon Suk, предизвика повече международни зрители да реагират чрез различни сайтове в социалните медии. Мнозина цитират, че това е обидна сцена и по-точно расова.Статии и репортажи на Media Today обявиха, че 'Backstreet Rookie' е получил 6384 граждански жалби . Представителят на KOCSC коментира, „Този ​​конкретен драматичен сериал събра най-много граждански жалби през последната година. Въпреки че няма период за проследяване, това шоу е на първо място сред другите по брой получени жалби.'

Корейската комисия за комуникационни стандарти или KOCSC разглежда жалбите по отношение на всякакви драматични сериали, неподходящи за зрителите.

На 8 юли подкомисията на KOCSC се срещна с продуцентския екип, за да получи тяхното „изявление на мнение“ относно подадените жалби. Петима са членовете на комисията за обсъждане, която е решила въпросното с радио- и телевизионната компания да изслуша обяснението им. Те са загрижени за епизод на „Backstreet Rookie“, който беше излъчен на 19 юни, може да бъде нарушен. Разпоредбите на регламентите за излъчване, включително „поддържане на класа“ и „език за излъчване“.

Това беше под въпрос и споделено от члена на комисията Park Sang-Soo, „Backstreet Rookie“ беше оценен с 15+ в началото на шоуто. Рекламираха го като семейна драма. Въпреки това, оригиналната поредица от уебтун е оценена на 19+. Те се опитаха да редактират и преработиха скрипта, като го направиха по-приемлив, но не успяха. Това е една от причините да се появят много граждански жалби“.

Един от членовете на комисията добави: „Историята е представена в драма, но етичната и емоционална вреда за тийнейджърите е голяма. Рейтингът 15+ не съвпада с техния сюжет.'

Kang Jin Sook, един от членовете на KOCSC, обсъждат комодификацията на жените. Според нейните мисли „Въз основа на webtoon, тийнейджърките са сексуално обективирани от гледната точка на мъжете. Драмата използва webtoon като оригинално произведение, донесе много проблеми на представените сцени.

Според председателката Хео Ми Сук начинът, по който ръководството е направило при насочването на уебтун през сериала, има фундаментални проблеми.

Цитирани са загрижени нетизени, които подадоха жалби срещу избрани сцени на „Backstreet Rookie“. Драмата изобразява сексуално обективирани непълнолетни жени. Във връзка с противоречията проблемните сцени бяха извадени от услугите за преиграване на VOD.