Гу Хе Сун казва, че работата с по-млад актьор я кара да се чувства самоуверена относно начина, по който изглежда и състоянието на кожата си. Но на 30, актрисата е едва три години по-възрастна от колегата си от „Кръвта“ Ан Дже Хьон.

Възможно е Ан да изглежда много по-млад, отколкото е. Или може да е, защото той изигра по-малкия брат на Джун Джи Хьон в ученическа възраст в „You Who Came From The Stars“. Но актьорските сцени с Ан карат Гу Хе Сун да се тревожи за бръчките си.

На пресконференция за вампирската медицинска драма Гу разкри, че е била гримирана повече и е ходила по-често при дерматолога.„Тъй като бръчките по лицето ми станаха по-дълбоки, гримът ми става много по-плътен“, каза тя. „Обикновено не посещавам дерматолога, но ходя по-често. Четох брошури по козметология и се интересувах повече от нея.

Тя смята, че нейният модел, станал актьор, е причината за повишения й интерес да изглежда млада.

„Да действам с Ан Дже Хюн, който е по-млад от мен, създава известен натиск.“

В този момент той я прекъсна и посочи колко близки са на възраст.

„По-млад човек, който не е толкова по-млад“, каза той.

Нетизените не са съгласни, че тя все още трябва да се тревожи за бръчките. Когато тя публикува снимка на себе си с две от кучетата си през ноември 2014 г., нетизъни коментираха колко по-млада изглежда от възрастта си.

Интересно е също, че Гу Хе Сун се чувства съкрушена, когато работи с начинаещ актьор, когато е имала няколко плашещо красиви колеги в миналото. Тя играе заедно с Лий Мин Хо в „Момчета над цветя“, Даниел Чой в „Мюзикълът“ и Лий Санг Юн в „Ангелски очи“. Самата тя е не само привлекателна, но и доста впечатляваща. Многобройните й таланти включват писане на книги и режисура на филми.

В „Blood“ Гу Хе Сун играе Ю Ри Та, специалист по рак на кръвта и наследница. Кръвта е нещото, което тя има общо с героя на Ан Дже Хьон. В първата си главна роля Ан Дже Хьон играе вечно добре изглеждащ вампир, който е и хирург. Неговият герой се е научил да обуздава жаждата си за кръв в интерес да помогне на човечеството. В драмата участва и Джин Джи Хи, за последно видяна в „Топли думи“ като техен главен.

„Blood“ е продуциран от същия писател и режисьор, отговорен за хитовата драма „Добър доктор“.