Известната писателка Ким Юн Хи подробно описва мислите си относно нейните най-висококачествени корейски драми и нейното сценарно пътешествие.

Южнокорейският драматург и сценарист е гений зад хитовия сериал „Сигнал“ с Лий Дже Хун, Ким Хе Су и Джо Джин Уонг и блокбъстъра K-zombie „Kingdom“ с участието на Джу Джи Хун, Бае Дуна и Рю Сеунг Рьонг.

Последното й е дългоочакваният екип на звездите от „Кралството“ Джу Джи Хун и Джун Джи Хьон за екшън-трилъра „Jirisan“.

16 епизод Kdrama проследява историята на рейнджъра на парка на планината Джирисан и тяхното пътуване, разкривайки мистерията около планината.

Ким Юн Хи за писане на сериали с политически и тъмни социални въпроси

През последните години, откакто започна работа в индустрията през 2006 г. за филма „Веднъж през лятото“, повечето от нейните драми и филми изобразяват социални проблеми като класови конфликти и престъпления, както и политически въпроси.

С това тя разказа какво я е накарало да се отклони от обичайния сюжет, който публиката вижда в Kdramas.

„Не искам зрителите да фантазират за реалността заради драмата“, каза тя по време на интервюто си за CNN Film School.

Да си припомним, нейният сериал „Сигнал“ на tvN от 2016 г. се основава на истински истории за неразкрити случаи в Южна Корея, един от които е убийството между 1986 и 1991 г., което се случи в Хвасон, провинция Кьонгги.

Сигнал(Снимка: tvN)

Съобщава се за десет жертви, вариращи от 13-годишен ученик до 71-годишна баба.

Освен това тя разказа подробно какво я е накарало да създаде толкова завладяващи и интересни истории.

Ким Юн Хи разкри, че обича да създава „много предизвикателни“ сюжети.

Освен това тя сподели и как се чувства, получавайки огромни и положителни отговори, като например да бъде възнаградена за написването на историята.

„Чувството е много пристрастяващо“, каза тя.

Освен това тя остави добри съвети за амбициозни писатели и бъдещи сценаристи.

„Всеки може да стане добър драматург, стига да има интерес към хората.“

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: „Jirisan“ постига рекорден рейтинг по гледаемост + Кдрамата на Джун Джи Хюн и Джу Джи Хун, критикувана за погрешни CGI ефекти

„Jirisan“ получава оплаквания относно съмнителна режисура и CGI ефекти

Джирисан(Снимка: tvN официален Instagram)

Интервюто на Ким Юн Хи идва, след като Kdrama „Jirisan“ на Джун Джи Хюн и Джу Джи Хун беше критикуван за лошо направени CGI (компютърно генерирани изображения) ефекти, въпреки че има голям бюджет за продукция.

Няколко издания цитират забележка на режисьора на „Beauty Inside“ Baek Jong Yeol, изразяваща своето наблюдение относно съмнителната анимация.

В вече изтрита публикация в Instagram PD посочи, че на „Jirisan“ липсва посока, което кара актьорите да се борят в актьорската игра.

„Мисля, че нещо не е наред с посоката. Предполагам, че трябва да е имало причина зад „Jirisan“. Вълшебно е начинът, по който дори може да накара всички тези актьори да изглеждат така, сякаш не могат да играят добре. Съжалявам, ако това е направено нарочно“, каза той.

Джирисан(Снимка: tvN официален Instagram) (Снимка: tvN)

Освен първокласните актьори, членовете на актьорския състав на „Jirisan“ включват също актьорът ветеран Сунг Донг Ил, звездата от „Всичко е добре да не е добре“ и победителят от Baeksang Arts О Джунг Се, Джо Хан Чул и Го Мин Си.

На фона на критиките, драмата в събота и неделя вечерта успя да постигне рекорден рейтинг на гледаемост от 9,1 процента, цитиран от Nielsen Korea.

Твърди се, че рейтингът на зрителите на „Jirisan“ за неговия пилотен епизод е вторият най-висок рейтинг на премиерата на tvN, след „Hospital Playlist 2“.

В СЛУЧАЙ, КАТО ПРОПУСНАХТЕ: Звездата от „Jirisan“ Джу Джи Хун признава, че е фен на Джун Джи Хьон от „My Sassy Girl“ + водещите звезди „Удостоена е честта“ да работят със сценариста Ким Юн Хи

KDramastars притежава тази статия

Написано от Гека Уилс