На 29 юни Lotte Entertainment разкриха, че Jung Woo Sung ще играе ролята на южнокорейския президент Хан Кюнг Дже в „Steel Rain 2: Summit“.

„Стоманен дъжд 2: Срещата на върха“ е филм за кризата точно преди войната, след като трима лидери бяха отвлечени от севернокорейска ядрена подводница по време на среща на върха в Северна и Южна Америка.

Започвайки с „Бийт“, „Момент за запомняне“, „Доброто, лошото, странното“, „Студените очи“, „Божественото движение“, „Не ме забравяй“, „Асура: Градът на Madness, „The King“, „Steel Rain“, „Innocent Witness“ и „Beasts Clawing At Slaws“, Jung Woo Sung изпълнява различни герои, които могат да докажат неговия блясък и гъвкавост.

Той показа севернокорейския елит, който е пълен с убеждения за страната си чрез „Стоманен дъжд“. В продължението, „Стоманен дъжд 2: Среща на върха“, той се превръща в президент на Република Корея.

Хан Кюнг Дже, президентът на Република Корея, е фигура, която се бори да уреди мир на Корейския полуостров от Студената война на фона на бързо променящата се международна ситуация. По време на трудната междукорейска среща на върха, ядрената подводница на Северна Корея се задържа в севернокорейски преврат.

Тук Jung Woo Sung играе ролята на лидера на страната, който носи на плещите си съдбата на своята нация.

Между остро конфронтирания севернокорейски лидер и президента на Съединените щати, той понякога произволно и гъвкаво се намесва и се опитва да предотврати предстоящата война.

Триизмерната игра на Jung Woo Sung, която съчетава човешката страна като обикновен баща и съпруг и джобните пари на дъщеря му, води балансирано в центъра на пиесата.

Jung Woo Sung каза: „Като президент, изглежда, бях загрижен за историческото съзнание на погледа към Корейския полуостров, състраданието към нашия народ, любовта, отговорността и т.н. По-специално, докато се опитвах да защитя центъра на себе си, обърнах внимание на психологическото изобразяване сред лидерите“.

Тогава режисьорът Янг У Сук сподели: „Обикновено мислим за президента като за далечно същество, само като за национална институция. Чрез актьорската игра на Jung Woo-sung зрителите гледат на президента като личност, а не като институция, и когато разглеждаме междукорейския въпрос. Надявам се, че можете да го почувствате.

„Steel Rain 2: Summit“ е планирано да излезе през лятото на 2020 г.