„Modern Farmer“, к-драмата за разочарована група, която се опитва да живее провинциалния живот, започва този уикенд. Драмата, в която участват Ли Хонгки от FT Island, Парк Мин У, Лий Си Ун, Лий Ха Нуи и Куак Донг Йон, е най-новата в наследството на k-драма за момчетата от групата.

В тази драма изгорялата рок група Excellent Souls се мести в страната, за да създаде нов живот. Не само, че не е първото шоу за идоли или единствената драма, в която идолите играят идоли; това дори не е първата роля на Lee Hongki в к-драма, която играе идол. Но това е добре, защото k-драмите за групи обикновено са забавни за гледане.

Ето няколко други k-драми, които удрят правилната нотка за феновете на музиката.„My Lovable Girl“: Тази текуща драма с участието на идоли от реалния живот, изпълняващи ролите на идоли, показва някои от по-тъмните страни на развлекателната индустрия. Има много забиване в гърба и съперничество. Но Rain, Krystal Jung от f(x) и L и Hoya от Infinite създават правдоподобни музикални герои, които си помагат да създават хитове.

'You're Beautiful': Първата роля на Лий Хонгки като идол беше в тази история за монахиня, изиграна от Пак Шин Хе, преструваща се, че е член на група, включваща Jang Geun Suk и Jung Yong Hwa. Всички те свирят музика и създадоха толкова симпатична група в ANJELL, че феновете на драмата искаха те да продължат да се представят заедно.

„Heartstrings“: Jung Yong Hwa от CNBlue също играе музикант в тази драма. Пак Шин Хе играе ученик по традиционна корейска музика, който си пада по рокерския му чар.

„Мери остана навън цяла нощ“: Jang Geun Suk изигра инди рокер в тази драма. Той живее в украсен с графити гараж, който не може да си позволи да отоплява, но е добре, защото живее за музиката си. Тогава той среща героя на Мун Гън Йънг и го наговарят да се преструва, че се жени за нея.

'Shut Up Flower Boy Band': 'My Lovable Girl' също не беше първият път, когато L играе на идол. Той беше членът на групата за момчета с цветя, избрана като най-вероятно да успее като стажант на идол. В тази група участва и новият крал на ромкомите Sung Joon. Други членове на групата включват Lee Hyun Jae от инди групата Mate и участниците в Superstar K Ким Йе Рим и Ким Мин Сук.

„Жената, която все още иска да се омъжи“: Връзката в тази драма започва, когато героинята, изиграна от Парк Джин Хи, срязва акорда на китарата, принадлежащ на музикант, изигран от Ким Бъм. Нейният водещ на новини в крайна сметка става фен номер едно на популярната му инди група.