Предстоящият нов филм на Doraemon за 2014 г., „Stand By Me“ ще бъде последната история във франчайза на Doraemon и както новият трейлър разкрива, „Stand By Me Doraemon“ ще бъде сълзлив, както и сърцераздирателна история, която всеки със сигурност ще обича.

Официалният уебсайт за „Stand By Me Doraemon“, първият 3D CG филм с участието на известната котка робот Дораемон, качи нов тийзър трейлър в Youtube, показващ как Дораемон и Нобита се срещнаха как ще се разделят с живота на Нобита преди сватбата му с Шизука.Филмът ще се фокусира върху напускането на Дораемон от Нобита и как Нобита ще се справи с напускането на Дораемон, но също така ще представи живота на Нобита след Дораемон, как той събира смелост да се справи с предизвикателствата на живота и как намира любовта, тъй като филмът ще покаже сватбата на Нобита и Шизука също така.

Филмът ще се появи в японските кина на 8 август.

Дуото на създателите на манга Фуджико Фуджио (Хироши Фуджимото и Моту Абико) създава Дораемон през 1969 г. В историята роботизираната котка е изпратена от момче в бъдещето до наши дни, за да помогне на нещастния дядо на момчето, Нобита. Дораемон, Нобита и други деца се занимават с ежедневни проблеми от детството, решават (и причиняват) проблеми с джаджите в джоба на Дораемон в четвъртото измерение и се впускат в авантюри във времето и пространството.

49-годишният Такаши Ямазаки (Returner, Always: Sunset on Third Street, Balad, Space Battleship Yamato) и 48-годишният Ryûichi Yagi (Pénélope tête en l'air line режисьор, Moyashimon 3D CG режисьор) ръководят този 36-ти Филм на Doraemon, след като си сътрудничи по първия пълнометражен 3D CG аниме филм в Япония, Приятели: Mononoke Shima no Naki. Ямазаки написа и сценария.