Ако искате да си починете от романтиката и леките жанрове сериали, „Sweet Home“, „Move To Heaven“ и други K-драми ще ви отворят очите и ще ви накарат да се усъмните в живота и човечеството.

1. „Сладък дом“

След успешния си сезон 1, 'Sweet Home' трябва да пусне нови сезони, започващи през 2023 г. Това следва историята на Ча Хюн Су (Сонг Канг), който се премества в жилищен комплекс след смъртта на семейството си. Заради трагичния инцидент, който се случи в живота му, той вече иска да сложи край на живота си. Но в сградата започват да се случват странни неща, когато съседите му започват да се превръщат в чудовища.

(Снимка: Netflix Korea)

2. „Мишка“

Изобразява историята на начинаещ полицай Джунг Ба Реум (Лий Сеунг Ги), чийто живот се преобръща с главата надолу, когато той среща сериен убиец психопат. Това кара него и неговия партньор от полицията Го Му Чи (Лий Хи Джун) да открият истината зад психопатичните поведения. Това също повдига въпроси дали е възможно да се познае психопат в утробата на майката чрез фетално генетично изследване и дали ще бъде разумно да се запази това дете.

ПРОЧЕТЕТЕ СЪЩО: 5 K-драми с умопомрачителни обрати: „Цвете на злото“, „Голямата уста“, още

(Снимка: официален акаунт на tvN в Twitter)

3. „Щастие“

С участието на Han Hyo Joo и Park Hyung Sik. Това предсказва пътуването на жители на жилищен блок по време на карантина, които трябва да се справят със зомбита в сградата си. По-конкретно, има скрит психопат и нарастваща романтика между Jung Yi Hyun и Yoon Sae Bom.

(Снимка: tvN Drama Official)
Снимки 'Щастие' | Han Hyo Joo, Park Hyung Sik

4. 'Там'

Действието се развива през 2032 г. в голям градски район. Интересна история за съпруг, който скърби за загубата на жена си. Един ден му се дава шанс да я срещне отново на мистериозно място, наречено Yonder. Той се чувства объркан, след като получава съобщение от покойната си съпруга, но все пак решава да отиде, за да види най-накрая любимата си половинка.

(Снимка: TVING)
Хан Джи Мин, Шин Ха Кюн

5. „Кралство“

Разположен на фона на средновековната епоха Чосон в Корея. Той представя историята на престолонаследника Лий Чанг (Джу Джи Хун), който се замесва в политически заговор и е принуден да се впусне в мисия за разследване на разпространението на мистериозна немъртва чума, която атакува императора и южните провинции на страната.

(Снимка: Ju Ji Hoon Официален Instagram)

6. „Животът на Марс“

Това е римейк на британски сериал със същото име. Това следва пътуването на лидера на отдел за разследване на престъпления. Той се забърква в злополука и веднага щом се събужда, се озовава в 1988 г. Освен да се адаптира към новия си живот, той се забърква в разрешаването на случай на серийно убийство, което може да му позволи да се върне към произхода си.

(Снимка: OCN)

7. „Премести се в рая“

След внезапната смърт на баща си, Хан Геу Ру (Танг Джун Санг), който има синдром на Аспергер, започва да живее с бившия си затворник чичо Санг Гу (Лий Дже Хун). Те обединяват усилията си, за да управляват семейния бизнес на Geu Ru, който се нарича „Move To Heaven“. Те разкриват неразказани истории за починалия, докато Санг Гу се опитва да се справи с болезненото си минало, както и с травмиращия инцидент, който го вкара в затвора.

(Снимка: Netflix Korea)

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО И: 10-те най-добри K-драми за 2022 г. в Netflix: „Twenty Five, Twenty One“, „Business Proposal“, още

За повече K-драма, K-Movie и новини и актуализации за знаменитости, дръжте разделите си отворени тук в Kdramastars.